HISTORIA

 

Här berättar Inger Kuntsel om kennelns historia


Min första tax var Quicksilver Raclette, Bonnie kallad, som kom till oss 1981. Hon var ämnad som en ren sällskapshund, men våra grannar blev så förtjusta i henne, att de absolut ville ha en valp efter henne.

Vi parade henne med Örnbergets Urax och tänkte själva behålla en tik. Men jättetrevliga valpköpare övertalade mig att sälja "min" tikvalp. Hon parades därför igen, den här gången med Jago von der Hegge. Tyvärr bestod kullen endast av 3 hanvalpar, bl. a. Sjustjärnans Pegasus. Så jag var fortfarande utan en tik.

Därför köptes Inter Nos Bente, som sedermera parades med Pegasus. Tyvärr blev det ingen fortsättning på någon av dessa kullar. Bonnie gick bort 1995, då 14 1/2 år gammal.

Bonnie var en bra extra-mamma

Far till Bentes andra kull var Budkavlen´s Caliber, en svart stilig hane.
Jag döper alla mina valpar efter stjärnor eller andra himlafenomen. Istället för alfabetsordningen lade jag nu in en romersk siffra före valpnamnet.
I denna Sjustjärnans IV-kull fanns fyra svarta valpar och två röda. Bente och den här kullen ligger på olika sätt bakom nästan alla mina följande kullar

Bente var en fantastisk hund. Hon blev SUvCh men mest känd är hon som mögelsökshund, troligen Sveriges enda mögelsökstax. Hon hade ett sagolikt temperament och var en strålande mamma. Bente slutade sina dagar 15 år gammal. Vi sörjer henne djupt. Nu arbetar vi vidare med hennes avkommor.

S15029/86LN SU(v)Ch Inter Nos Bente

 

1996 föddes Sjustjärnans X Spica, Lina kallad. Hon flyttade til Lotta Jansson-Tamm på foder.
Detta resulterade i ett samarbete mellan Lotta och mig på ett så bra sätt, att Lotta numera ingår som delägare i min kennel.

S15029/86LN SU(v)Ch Inter Nos Bente

 

Kenneln har hittills erhållit följande priser:

# SvTKs bruksuppfödarpris i guld,
av högre valör

# SvTKs utmärkelsetecken i guld, för framgångsrik uppfödning av långhårig tax

# SKKs bruksavelspris 3 ggr

# Våra tikar har belönats med 7 st bruksavelspris SvTK

# Vi har visat drygt 25 uppfödargrupper,
med Hederspris

# Av våra hittills 62 champions är 30 st spårchampionat